+31(0) 20 627 1017

info@bakas.nl

STANDAARD LEZINGEN

STANDAARD LEZINGEN

foto van Trends 2018

Trends 2018

Een jaar van omscholen, beter samenwerken, en idealen en principes Volgens de Chinese astrologie is 2018 een Jaar van de Hond, een dier dat staat voor oprechtheid en loyaliteit. Honden zijn uitstekend gezelschap, totdat iets ze niet zint. In Trends 2018 presenteer ik de belangrijkste trends op gebieden zo uiteenlopend als arbeid, technologie, overheid, samenleving, geopolitiek, business, gezondheidszorg, reizen en design

Lees verder  
foto van Megatrends MKB

Megatrends MKB

Van de Nederlandse bedrijven is maar liefst 97 procent MKB. MKB-ers zorgen voor 47,5 procent van de omzet van het totale Nederlandse bedrijfsleven en van de bedrijven met eigen R&D-activiteiten is maar liefst 97 procent afkomstig uit het MKB. Niemand praat over ondernemerschap als een lifestyle, maar toch is dat precies wat het is. Bakas ontwikkelde deze lezing, gebaseerd op het gelijknamige boek, voor ondernemersverenigingen of voor klantenbijeenkomsten van banken en accountants waar veel MKB-ers komen. Bakas kent het MKB als geen ander. In het schaduwkabinet van ondernemersvereniging ONL is hij schaduwminister van Innovatie.

Lees verder  
foto van Kapitalisme & Slowbalisering

Kapitalisme & Slowbalisering

Het kapitalisme is het beste dat de mens ooit bedacht. Dankzij het kapitalisme konden we ons als mensheid in de laatste 500 jaar vele malen sneller ontwikkelen dan in de 5.000 jaar ervoor. We leven nu langer en in een betere conditie, we zijn welvarender (ook de armen zijn er beter aan toe), we realiseren meer innovaties en hebben in de huidige kenniseconomie de beschikking over ongekende hoeveelheden informatie en kennis. What’s next?

Lees verder  
foto van Megatrends Werk

Megatrends Werk

Volgens de gezaghebbende Singularity University verliest de komende 10 tot 15 jaar ruim 80 procent van de mensen hun huidige baan. Oude banen verdwijnen, nieuwe komen ervoor in de plaats. Sinds 1850 werd de werkweek steeds verder ingekort ,van 70 uur toen naar 35 uur nu. We koersen af op een nog kortere werkweek, herverdeling van betaald en onbetaald werk in de participatiesamenleving en recht op betaald werk voor minimaal een dag per week, als alternatief voor uitkeringen en basisinkomen. De toekomst van werk wordt een hele andere dan menigeen nu nog denkt.

Lees verder  
foto van Kopzorg

Kopzorg

Depressie is nu net zo endemisch in onze maatschappij als de Pest in de Middeleeuwen.

Lees verder  

© 2018 Trend Office Bakas | Website door: Gibreto